PBN (Private blog network) یا پی بی ان : چنانچه آشنایی کلی با سئو و مفاهیم آن داشته باشید احتمالا نام PBN به گوشتان خورده است. پی بی ان در واقع یک شبکه ی خصوصی متشکل از وب سایت هاب مختلف است و یک تکنیک سئو برای بهبود جایگاه سایت در گوگل و بینگ نیز به حساب می آید؛ در این روش سایتها و وبلاگهایی ساخته میشوند که تمرکز و هدفشان لینکدهی(بک لینک یا Backlink) به سایت اصلی در جهت افزایش اعتبار(Authority) آن و بهبود جایگاه(Serp position) آن در موتورهای جستجو(Search engine) است.
پی بی ان یکی از مهمترین و ارزشمندترین ارزیابیها در رتبهبندی نتایج گوگل(پیج رنک یا Pagerank)، و تعداد کیفیت لینکها(لینک سازی یا link building) وارد شده به وبسایت است. و همچنین همین فاکتور تاثیرگذار، میتواند همزمان یکی از مهم ترین دلایل از دست رفتن جایگاه وب سایت در گوگل باشد. پی بی ان یا شبکه خصوصی وبلاگ، مجموعهایی از شبکههای وبسایتهای معتبر میباشد که برای ارتقا و پیشرفت رتبهبندی سایت در گوگل، از لینک سازی به وبسایت اصلی شما استفاده میکند. اما چنانچه تحت شرایطی، گوگل متوجه استفادهی شما از این روش شود، درصد احتمال اینکه وب سایت شما را جریمه کند زیاد است. در این مقاله قصد داریم تا بهطور کلی به مفاهیم پی بی ان و مزایا و معایب آن بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
پی بی ان (PBN) به چه معناست؟
شبکه وبلاگهای خصوصی یا همان پی بی ان ها تعدادی سایت هستند که به وب سایت مرکزی شما لینک میدهند. این کار سبب افزایش ترافیک سایت شما و در نتیجه بهتر ایندکس شدن آن خواهد شد و در نتیجهی این موارد، جایگاه سایت در موتورهای جستجو بهبود خواهد یافت. این راهکار موجب صرفهجویی در زمان و بودجه خواهد شد و اگر بهدرستی صورت پذیرد میتواند در مدت زمان کوتاهی شما را به نتیجه دلخواهتان برساند.
PBN مخفف Private blog network است که با گذشت زمان با عنوان Private backlink network نیز معرفی شد. در دوران اوج وبلاگ نویسی شبکههای وبلاگی شخصی به وجود آمد که، همان پی بی ان ها نام دارد. نامهایی که تا به امروز حتما به گوش شما رسیده است. Persianblog، Blogspot، Blogfa و انواع پلتفرمهای بلاگینک که در همان دوران افراد زیادی کابران آن بودند. همچنان نیز کابرانی در آنها فعالیت میکنند اما رونق چشمگیر سابق را از دست داده است.
در بازه زمانی متفاوت، گوگل با انواع روشهای مختلف کارهایی را بر علیه پی بی ان ها انجام داد تا بتواند این نوع لینک ها را شناسایی و جریمه کند و وب سایت هارا از بین ببرد. افراد باتجربه در سئو پی بی ان را توصیه نمیکنند.
نکات پی بی ان چیست ؟
به طورکلی بلافاصله پس از آماده شدن سایت، برای سئوی آن باید دست به کار شد و با بهترین روش ممکن بر روی سئو سایت کار کرد. تحت هر شرایطی سئوکاران همواره دنبال ایده و روشهایی هستند که به بهبود عملکرد آنها کمک کند. و همچنان رسیدن به اهدافی که در ذهنشان دارند را آسان سازد. اما گاهی ممکن است که این روش و فرآیند توسط موتورهای جستجوگر گوگل تایید نشود.
یکی از روشهایی که امروزه به دست برخی از افراد برای لینک سازی خارجی و سئو استفاده میشود، پی بی ان یا شبکه بلاگ خصوصی است. این استراتژی از طرف گوگل رد شده و از تمامی وب مستران درخواست شده که از این روش لینک سازی استفاده نکنند. با این حال بهخاطر تأثیر مثبتی که بر روی سئو دارد، همچنان از این روش استفاده میشود.
وقتی تعداد بک لینکهای دریافتی یک وبسایت از جانب سایتهای دیگر، زیاد باشد؛ این پیام به گوگل مخابره میشود که این سایت تا حد زیادی مفید و جذاب بوده که سایتهای دیگر به آن لینک دادهاند؛ به همین خاطر گوگل به این وبسایت رتبه بهتری اختصاص خواهد داد و آن را در فهرست نتایج جستجو در جایگاههای اولیهی خود قرار میدهد. به همین خاطر است که ساخت یک شبکه پی بی ان میتواند مفید واقع شود.
ایجاد یک شبکه بلاگ خصوصی یا پی بی ان
با توجه به توضیحاتی که در مورد پی بی ان دادیم، چنانچه قصد دارید برای سئوی سایت مورد نظر خود از این روش استفاده کنید؛ باید یک برنامه صحیح و منسجم در نظر بگیرید و نکاتی را مدنظر قرار دهید تا این کار بهدرستی انجام پذیرد و نتایج مثبتی در پی داشته باشد ، شما میتوانید در گلدلینک خرید بک لینک انجام دهید.
موضوعات سایتها را به درستی و بر اساس سایت مرجع انتخاب کنید
موضوع و مطالب تمامی وب سایتهای شبکه خصوصی شما باید مطابق با موضوعات و علاقه مخاطبان وب سایت اصلی شما باشند تا بتوانند ارجاع و ترافیک مناسبی فراهم کنند. به عنوان مثال ، اگر سایت فروش پوشاک دارید، میتوانید برای شبکه مد نظر خود موضوعاتی چون مد و فشن، طراحی لباس و … در نظر بگیرید و با این کار ترافیک قابل توجهی را کسب کنید.
طراحی و نامگذاری متفاوت سایتهای شبکه پی بی ان
کلیه سایتهای شبکه پی بی ان، باید دارای ظاهر و قالب و محتوای منحصر به فرد و خاص خود باشند. نام دامنه سایتها برای عدم تشخیص رباتهای گوگل، بهتر است با هم متفاوت باشند. اگر شبکه پی بی ان، شامل تعداد زیادی سایت میشود، بایستیکه دامینها و آی پیها کاملاً متفاوت باشند.
طراحی کامل هر کدام از سایتهای شبکه
درست است که هدف نهایی فقط بالا بردن جایگاه سایت اصلی است، اما نباید از کیفیت سایتهای شبکه نیز غافل شوید. طراحی و محتواهای کلیه سایتها باید بهدرستی صورت پذیرد تا نتیجهی مثبتی در پی داشته باشد.
چاره چیست برای PBN ؟
شما می توانید برای استفاده از پی بی ان ، خرید PBN انجام دهید بدلیل اینکه هزینه و اتلاف وقت کمتری از شما خواهد گرفت.
مزایا و معایب پی بی ان(PBN) سازی
همانطور که اشاره کردیم، استفاده از شبکه خصوصی در کنار فوایدی که بر روی سئو دارد، در صورت اجرای ناصحیح و شناسایی توسط گوگل میتواند خساراتی هم در پی داشته باشد. برخی از مهمترین مزیتها و معایب پی بی ان را در این قسمت مرور میکنیم.
مزیتهای پی بی ان(PBN) سازی
- نسبت به سایر روشهای دریافت لینک خارجی، بهصرفهتر بوده و کامل تحت کنترل میباشد.
- از بابت این موضوع که، سایتی که انتخاب کردیم فعالیت خود را کاهش نمیدهد و ارزشش پایین نمیآید، مطمئن میشویم.
- مطمئن میشویم که رقبا نمیتوانند در این سایتها لینکسازی کنند و فقط ما در این وبسایتها لینک داریم.
- سایتی که قرار است در آن لینکسازی کنیم با موضوعی که قرار است در آن ارائه دهیم کاملا مرتبط است.
- به سریع ترین حالت ممکن میتوان اعتبار کسب کرد.
- در PBN ها شما کنترل روی Anchor text یا انکر تکست های خود دارید.
معایب PBN سازی
- ساختن مجموعهای از سایتها و قرار دادن انواع مطالب و محتوا در آنها، بسیار زمانبر است و همچنان هزینه نیز باید صرف آن شود.
- از هدف اصلی خود دور خواهیم شد و تمرکز ما از وب سایت مرکزی کم میشود.
فرق رپورتاژ و پی بی ان چیست؟
رپورتاژ نوعی از انواع مختلف تبلیغات اینترنتی است؛ که برای برندسازی، معرفی محصول و خدمات خود، به صورت یک تصویر و یا یک متن خبری در سایتهای خبری و سایتهای پربازدید ارائه میشود. بهترین نوع رپورتاژ، آن است که به صورت غیرمستقیم، محصول، خدمات و هرچیز دیگری را به مخاطب معرفی کند و آنها را از کسبوکار شما آگاه کند.برای انتشار رپورتاژ شما بایستیکه به سایت انتشار کنندهی محتوا هزینه پرداخت کنید تا محتوای مدنظر خود را آنجا منتشر کرده و از آن طریق برای سایت خود لینک و ارجاع دریافت کنید ، یا هم از خرید رپورتاژ انجام دهید.
به طور کلی تفاوت بین پی بی ان و رپورتاژ این است که رپورتاژ فقط در یک صفحه از سایت منتشر کننده قرار میگیرد اما پی بی ان مکررا در صفحات مختلف سایت نمایش داده میشود. طبیعتا سایتهای مرجع منتشر کنندهی آگهیهای رپورتاژ از آنجاییکه بازدید بالایی دارند، بازخورد مناسبتری هم نسبت به سایتهای شبکهی خصوصی یا پی بی ان دارند؛ اما اثر گذاری پی بی ان در دفعات و تکرار انتشار محتواهای لینک دهنده است؛ چراکه با توجه به هزینهی بالای انتشار رپورتاژ، نمیتوان دائما اقدام به انتشار این آگهیها نمود.
برای اثربخشی بهتر محتوای شبکه پی بی ان و یا رپورتاژ، یک عنوان مناسب برای آن استفاده کنید و لوگو را در جای مناسبی از تصویرقرار دهید. و همچنین از کلمه کلیدی، به اندازه و استاندارد استفاده کنید.
چک لیست پی بی ان قبل از سفارش
ساخت شبکهی پی بی ان جهت تاثیرگذاری بیشتر و عدم تشخیص توسط گوگل، نیازمند رعایت یکسری نکات است که در این بخش بهطور کامل این نکات را بیان خواهیم کرد.
- سعی کنید با ارزشترین ارائه دهندهی هاست را انتخاب کنید. یک از بهترین نکتهای که درمورد ایجاد پی بی ان وجود دارد و باید به آن توجه کرد، این است که نیاز نیست گوگل از دامنههای مورد استفاده شما باخبر باشد. و شما برای هر دامنهای که خریداری میکنید، میتوانید از ارائه دهندههای جدید استفاده کنید.
- سعی کنید بیش از حد از لینک و بکلینک استفاده نکنید.
- با روش استفاده از ایجاد پست موردنظر در بلاگ، میتوانید لینکهای مدنظر خود را اضافه کنید.
- از یک آمارمتن به طور یکسان برای همهی پستهایی که در بلاگ خود قرار دادید، استفاده کنید.
- از بکلینکهای معتبر برای بلاگهایی که در پی بی ان قرار دادید استفاده کنید.
- استفاده کردن کلمات کلیدی در آمار متن بسیار مهم و ارزشمند است.
- برای هر وبلاگ شبکهی پی بی ان خود، محتوای یونیک ایجاد کنید. متن ها باید شفاف و طولانی باشند. اگر سایتهای شبکهی خود را مداوم آپدیت کنید، ایندکس بهتری خواهند داشت. در پستهای وبلاگها، نظرات و کامنتهای طبیعی درج کنید تا باعث طبیعیتر شدن و تاثیر مثبت در نظر گوگل شوند.
سئو و اهمیت پی بی ان بر آن
Searching Engine Optimization یا همان سئو که در فارسی به معنای بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجوگر است؛ امروزه اهمیت بسیاری یافته و تأثیر مستقیمی بر روی بازدهی و فروش کسبوکارها دارد؛ طوریکه امروزه شاهد ایجاد حرفهای تحت عنوان کارشناس سئو هستیم.
از آن جایی که اصلیترین و مهمترین موتور جستجو در اینترنت که از آن استفاده میکند گوگل است؛ فعالیتهایی که نیز برای سئو انجام میشود به صورت خصوصی به موتور جستجوگر گوگل تعلق داده شده است. آن چیزی که ما از سئوی سایت خود انتظار داریم این است که به صورتی سایت ما را در نتایج جستجوی گوگل نمایش دهد. که به بهترین نحو ممکن به کاربران معرفی شود.
سایتهایی که میخواهند به صورت طبیعی و با کاربران واقعی و غیر ربات رشد کنند، باید قوانین بهینه سازی سایت را بیشتر از هر چیز دیگری دنبال کنند. سئو و بهبود جایگاه یک سایت در موتورهای جستجو، به شیوههای مختلفی صورت میپذیرد و همانطور که توضیح دادیم، پی بی ان نیز یکی از روشهای سئو است که در صورت پیادهسازی صحیح میتواند تاثیرات مثبتی در سئوی سایت داشته باشد.
شاید پی بی ان در حال حاضر یک روش منسوخ شده برای سئو در نظر گرفته شود؛ اما همچنان نیز راهگشا و مفید است.
روشهای تشخیص PBN توسط گوگل
گوگل بزرگترین و بیانتهاترین موجودیت در اینترنت است و قویترین منابع را ارائه میدهد. تا به امروز گوگل تعداد سرورهای خود را اعلام نکرده. و تنها چیزی که به صورت واضح مشخص میباشد این است که نیروی پردازشی هوشمندی که گوگل با استفاده از آنها سایت را پردازش و آنالیز میکند به شدت حساس و نکتهبین است.نالیز می ک
دامنه ها به نام یک نفر باشد
یکی از با اهمیت ترین مواردی که میتواند شمارا لو دهد این است که دامنهها تمامیشان به نام یک نفر باشد. عموما برای این دامنه ها، از دامنه های ملی استفاده میکنند که شاید احتمالا در دهتای اول آن به اندازه یک دامنه بینالمللی هزینه نکنند. البته تنها این معیار نمیتواند نشانهی وجود شبکه بلاگ شخصی را عنوان کند و خیلی از افراد در چند سایت همزمان کار میکنند. در این موقعیت گوگل باید به دنبال بقیهی سرنخها برود تا بتواند پی بی ان را تشخیص دهد.
تغییر دامنه های آزاد شده
در صورتی که بخواهیم رمز موفقیت شبکه بلاگ خصوصی را تعریف کنیم، میشود گفت که دامنههایی که انتخاب میکنیم باید اعتبار بالایی داشته باشد. و از این رو سئوکاران دامنههایی با اعتبار اولیه خرید می کنند.
میکنیم. دامنههایی که سالها کابران آن دیگر از آنها استفاده نمیکنند، اعتبار خوبی را دارا هستند، اما باید توجه داشت که حوزه کاریشان را تغییر ندهیم. چون حساسیت گوگل را برانگیخته میکنیم.
روی یک هاست بودن شبکه PBN
یکی دیگر از مواردی که باعث میشود، گوگل متوجه شبکه بلاگ خصوصی شما شود. این است که تمامی وبسایتها روی یک هاست و سرور قرار بگیرد. این کار به اندازه خود دارای دردسر هست و اگر میخواهیم یک پی بی ان راه بیاندازیم. بهتر است که از یک هاست ابری، که حاشیه امنی دارد استفاده کنیم.
نام برند و اطلاعات تماس
مورد دیگری که گوگل با آن شبکه بلاگ خصوصی شما را شناسایی میکند، اطلاعات تماس سایتهای مختلف است.
در رابطه با این موضوع باید گفت که اگر شما صاحب چند وبسایت هستید. که اطلاعات یکسان مانند ایمیلها، شماره تماسها و محدوده ادرس یکسان دارند. گوگل احساس خطر میکند و احتمال وجود پی بی ان را شناسایی میکند.
بهروز نشدن اطلاعات سایتها
این موضوع مهمترین عامل شناسایی شبکه بلاگ خصوصی است. اگر بعد از مدتی محتوای سایت خود را بهروز نکنید. گوگل، سایت شما را به عنوان یک سایت مرده خطاب میکند. که صرفا ایجاد شده تا لینکهایی در آن قرار بگیرند و بعد هم بلااستفاده رها شد.
لینک نگرفتن دامنههای پی بی ان
دلیل دیگری که باعث شناسایی شبکه بلاگ خصوصی شما میشود، لینک نگرفتن دامنههایی است که PBN ما با آنها ساخته شده است. پی بی انها از سطوح و عوامل متفاوتی تبعیت میکنند که پایینترین سطح آن را سایتهایی تشکیل میدهند که شما به آنها لینک نمیدهید، فقط از آنها لینک دریافت میکنید.
در این مورد شبکه های بلاگ خصوصی خودشان به ظاهر مانند سایتهایی فعال هستند که وب سایتهای دیگر را معرفی میکنند. اما خودشان لینکی دریافت نمیکنند و هیچ رشدی در آنها دیده نمیشود. این موضوع شاخکهای جستجوی گوگل را فعال میکند.
بک لینک و تاثیرآن در سئو سایت
وقتی یک سایت در قسمتی از محتوا و مطالب خود، همراه با لینک، وبسایت دیگری را معرفی میکند. این کار را اصطلاحا بک لینک تعریف میکنند. این لینک باید، یک لینک با قابلیت کلیک باشد که موتورهای جستجوگر گوگل آن را یک Backlink بشناسد.
یک عنصر مهم در سئوی سایت بک لینکها هستند. وقتی وبسایتی به یک صفحه از سایت ما لینک میدهد به موتورهای جستجوی گوگل می گوید که این محتوا، دارای ارزش و اعتبار است و برای کاربر میتواند مفید باشد. صفحاتی که دارای بکلینکهای بیشتر باشد، موتورهای جستجوگر آنها را در رتبه بندی بهتری قرار میدهند.
افراد با تجربه در SEO بر این عقیده هستند که بکلینکهای با کیفیت، عوامل تعیین کننده برای سئو هستند که به صاحبان وبسایت کمک میکند تا یک سایت با رتبه بندی بهتر داشته باشند. و نکتهی مهم این است که بکلینکها باید در سایتهایی قرار بگیرند که با محتوای آنها مرتبط باشند.
آیا PBN (پی بی ان) راه اندازی کنیم یا خیر؟
در صورتی که خودمان بخواهیم شبکه PBN بسازیم خیر!!! مورد زیر به شدت مهم می باشد:
- اتلاف وقت و انرژی
چنانچه بخواهید اقداماتی را برای در امان ماندن از تشخیص و جریمهی گوگل اجرا کنید، باید زمان و هزینهی زیادی را صرف طراحی سایتها، بهروزرسانی، رفع خطا و مشکلات، نظرات و کامنتها، تولید محتوای یونیک و صحیح، لینک سازی داخلی و… صرف کنید. انجام تمامی این اقدامات علاوه بر اینکه زمان زیادی را از شما خواهد گرفت، تمرکز شما از سایت اصلی را نیز، دور خواهد کرد.
10 ترفند جدید سئوی سایت برای بهبود رتبه گوگل
- شناخت کاربران و اهداف او از جستجو
- شناسایی و به کار بردن صحیح کلمات کلیدی
- استفاده از Structured Data Markup
- تولید محتوای یونیک و مفید
- افزایش اعتبار و اعتماد و تجربه
- سرمایهگذاری در حوزه فنی سئو
- بهینه سازی و سئو داخلی
- پشتیبانی از جستجوی صوتی
- دریافت بکلینک و ارجاع از سایتهای معتبر
- بهینه سازی برای امکانات جدید لیست نتایج جستجوگر گوگل
سخن پایانی
در این مطلب ما درمورد اینکه پی بی ان چیست و چه مزایا و معایبی دارد پرداختیم. شبکه بلاگهای خصوصی که میتوانید با استفاده از امکاناتی که در اختیار دارید میتوانید بکلینکهایی را به وجود آورید که رتبه سایت شما را در جستجوی گوگل افزایش دهد. گلد لینک خدمات لینک سازی را بطور کامل برای شما انجام خواهد داد.